Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Polícia v Humennom posilnila hliadky kvôli utečencov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zatiaľ neeviduje žiadne protiprávne konanie.

Bratislava 6. marca (TASR) - Policajti z Humenného za uplynulé dni neevidujú žiadne protiprávne konanie osôb prichádzajúcich na Slovensko z Ukrajiny. Preverili viacero podnetov o konfliktoch na verejnosti, zatiaľ sa žiadny nepotvrdil. V blízkosti záchytného tábora a stanového tábora v Humennom posilnili hliadky. TASR o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

"V Humennom sú utečenci umiestnení v záchytnom tábore MV SR a v stanovom tábore Hasičského a záchranného zboru. Zo strany polície je v blízkosti týchto zariadení, ale aj v nákupných centrách a uliciach mesta a jeho okolí, posilnený výkon hliadkovej a obchôdzkovej služby," priblížili z tlačového odboru.

Pri zabezpečovaní verejného poriadku polícia spolupracuje s pracovníkmi oboch táborov, v ktorých sú utečenci umiestnení, ako aj s mestskou políciou Humenné. V prípade narušenia verejného poriadku majú občania kontaktovať políciu.

Rezort vnútra pripomína, že polícia dbá na bezpečnosť domácich i ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny. "Všetky oznámenia o narušení verejného poriadku preverujeme a v prípade zistenia protiprávneho konania budú voči zodpovedným osobám vykonávané ďalšie úkony, či už v rámci priestupkového alebo trestného konania. Polícia postupuje rovnako bez ohľadu na to, o aké osoby ide," doplnili z ministerstva vnútra.