Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V katastri Mošoviec našli muníciu z obdobia druhej svetovej vojny

V katastri obce Mošovce, okres Turčianske Teplice bola v utorok nájdená munícia z druhej svetovej vojny. Foto: FB Polícia SR - Žilinsský kraj

Policajti v tejto súvislosti upozorňujú občanov a amatérskych archeológov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou.

Mošovce 10. júna (TASR) - Muníciu z obdobia druhej svetovej vojny objavili v utorok (9. 6.) v katastri Mošoviec (okres Turčianske Teplice). Na miesto polícia ihneď vyslala pyrotechnika, ktorý granát a pechotnú muníciu zaistil pre ich dodatočnú likvidáciu. Informovala o tom v stredu na svojej stránke na sociálnej sieti žilinská krajská polícia.

Policajti v tejto súvislosti upozorňujú občanov a amatérskych archeológov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. "Napriek veku je takáto munícia zvyčajne plne funkčná a pri laickej manipulácii dochádza aj k fatálnym následkom, prípadne k ťažkým zraneniam," zdôraznili.

Samotné vyhľadávanie, ako aj prechovávanie nájdenej munície nie je dovolené. "V prípade nálezu podozrivých predmetov žiadame občanov, aby bezodkladne kontaktovali políciu na linke 158 alebo najbližší útvar Policajného zboru. Miesto je potrebné označiť a s podozrivým predmetom žiadnym spôsobom nemanipulovať. Polícia preverí, či ide o muníciu, a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zlikvidovania," dodali policajti.