Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Polícia v Košiciach obvinila dvoch drogových dílerov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Tridsaťpäťročnú Košičanku, o ktorej mali informácie, že si zadovažuje a následne ďalej distribuuje pervitín, odchytili spolu s ďalšími dvomi osobami pri jednej z čerpacích staníc v Barci.

Košice 24. mája (TASR) – Polícia v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou obvinila 25-ročnú ženu a 63-ročného muža. Kriminalisti v spolupráci s kukláčmi a príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ich v rôznych košických mestských častiach zadržali v piatok (21. 5.). V oboch prípadoch vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Tridsaťpäťročnú Košičanku, o ktorej mali informácie, že si zadovažuje a následne ďalej distribuuje pervitín, odchytili spolu s ďalšími dvomi osobami pri jednej z čerpacích staníc v Barci. Policajtom po výzve dobrovoľne vydala dve plastové vrecúška s kryštalickou látkou, v ktorej zistili prítomnosť metamfetamínu. Z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 68 bežných jednorazových dávok drogy. Dve osoby po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustili, žena skončila v cele policajného zaistenia. Obvinili ju zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Desať až 15 rokov za mrežami hrozí 63-ročnému mužovi, ktorého obvinili z obzvlášť závažného zločinu. Podľa polície si niekoľko rokov zadovažoval a následne ďalej distribuoval rôzne tabletky, ktoré obsahujú účinnú látku buprenorfín. „V mieste jeho bydliska boli nájdené rôzne veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti, ale aj väčšie množstvo tabletiek obsahujúcich účinnú látku, z ktorých časť (68 kusov) bola predložená na kriminalisticko-expertízne skúmanie a z tohto predloženého množstva by bolo možné podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho ústavu vyrobiť 34 bežných jednorazových dávok drogy,“ spresnila Ivanová. Podľa jej slov sa obdobného skutku dopustil už aj v minulosti a bol zaň právoplatne odsúdený.