Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia v Košiciach prenasledovala auto, vodič ušiel

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vo vozidle ostali dve osoby a policajti v ňom spozorovali vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky.

Košice 1. februára (TASR) - Polícia prenasledovala v pondelok (30. 1.) po 22.00 h na košickom Sídlisku KVP osobné vozidlo zn. Kia, ktorého vodič napriek výzvam odmietal zastaviť. Napokon auto v strede cesty náhle zastavil a utiekol, vo vozidle ostali dve osoby a policajti v ňom spozorovali vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky. Obhliadkou miesta činu policajti začali trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"V opustenom vozidle sa nachádzali dve osoby vo veku 41 a 21 rokov, ktoré ani na opakované výzvy zakročujúcich policajtov, aby vyšli z vozidla, nereagovali, preto boli voči nim použité donucovacie prostriedky," uviedla.

Na miesto privolali psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Nájdené plastové vrecúško a zelenú sušinu zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti obe osoby z auta obmedzili na osobnej slobode a predviedli na útvar Policajného zboru. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ich zo zadržania opatrením so súhlasom prokurátora prepustili.

"Unikajúci vodič vozidla doposiaľ stotožnený nebol ani nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe. Podľa výsledkov expertízneho skúmania bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci, samozrejme, totožnosť vodiča, ktorý z miesta ušiel, policajti naďalej zisťujú," uviedla Ivanová.