Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

V okrese Banská Bystrica bolo v auguste 14 dopravných nehôd

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR HaZZ v Trnave

Celkovú škodu polícia odhadla na 79 500 eur.

Banská Bystrica 4. septembra (TASR) – Počas augusta dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala 14 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o dve nehody. Zranilo sa deväť ľudí, z toho dve ťažko. Požitie alkoholu u vinníkov polícia zistila v troch prípadoch. Celkovú škodu odhadla na 79 500 eur. TASR o tom v piatok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Z celkového počtu dopravných nehôd 12 zavinili vodiči motorových vozidiel, jednu cyklista a chodec. Najnehodovejším dňom v auguste bol štvrtok, najviac sa ich stalo od 12:00 do 16:00," konštatovala hovorkyňa.

Podľa nej príčinou siedmich nehôd bolo porušenie povinností vodiča, u troch neprispôsobenie rýchlosti jazdy, u jednej nesprávny spôsob jazdy a aj nesprávne odbočovanie a príčinou bola tiež nesprávna jazda cez križovatku i porušenie osobitných ustanovení o chodcoch.

„Dopravná nehodovosť v auguste v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom mierne klesla, no aj napriek tomu príslušníci dopravnej polície naďalej dohliadajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese," pripomenula Faltániová.