Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Prakovciach muža lúpežne prepadol šestnásťročný tínedžer

Ilustračné foto. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Za tento zločin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Prakovce 30. augusta (TASR) – Zo zločinu lúpeže obvinil policajný vyšetrovateľ 16-ročného chlapca, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania 25. augusta podvečer neďaleko pohostinstva v Prakovciach lúpežne prepadol 53-ročného muža z tejto obce. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Tínedžer dobehol poškodeného muža a pýtal od neho cigarety, pritom mu hrozil ublížením na zdraví. „Keď mu poškodený muž nič nedal a rýchlejšie kráčal ďalej, zacítil kopanec do chrbta. V dôsledku toho muž spadol na zem, kde ho obvinený niekoľkokrát kopol a vytrhol mu z ruky taštičku s dokladmi, kľúčmi, mobilným telefónom, a potom z miesta ušiel,“ uviedla hovorkyňa. Obvinený mal poškodenému mužovi spôsobiť poranenia s presne nezistenou dobou liečenia.

Spišskonovoveskí kriminalisti krátko po čine podozrivého tínedžera vypátrali. Ukradnutý mobilný telefón polícia zaistila.

Podľa Trestného zákona za tento zločin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.