Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia v Prešove zadržala osoby podozrivé z drogovej činnosti

Ilustračná foto Foto: TASR/Polícia

Obvinenými sú dvaja muži z okresu Bardejov vo veku 18 a 19 rokov a žena a muž z okresu Stropkov, obaja vo veku 26 rokov.

Prešov 25. júla (TASR) - Počas uplynulého víkendu vykonali policajti v obci Lomné v okrese Stropkov akciu, ktorej účelom bolo zadržanie osôb podozrivých zo páchania drogovej trestnej činnosti.

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že polícia obvinila troch mužov a jednu ženu.

K zadržaniu osôb došlo v sobotu 21. júla krátko po 21. hodine. Po predchádzajúcej telefonickej objednávke medzi podozrivými, zadržali na ceste v obci Lomné pri odovzdávaní a preberaní pervitínu o objeme 10 centimetrov kubických v plastovej striekačke šiestich podozrivých mužov a jednu ženu. Po výzve policajtov im zadržaní vydali aj ďalšie štyri plastové striekačky s pervitínom o celkovom množstve 49 centimetrov kubických a asi gram sušenej konope siatej.

Plastová striekačka.
Foto: TASR/Polícia
"Zadržané osoby predviedli na policajné oddelenie, pričom tri z nich po vypočutí prepustili a štyri obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi," dodal Džobanik. Obvinenými sú dvaja muži z okresu Bardejov vo veku 18 a 19 rokov a žena a muž z okresu Stropkov, obaja vo veku 26 rokov.

Obvinená štvorica mala ako organizovaná skupina osôb od presne nezisteného dňa, najneskôr však od novembra 2011, vyvíjať svoju činnosť na území okresov Svidník, Stropkov a Bardejov. V obci Lomné, v Stropkove, Bardejove, Giraltovciach, ako aj vo Svidníku si mali podľa hovorcu nepravidelne vo viacerých prípadoch neoprávnene vyrábať, zadovažovať, nakupovať a následne distribuovať viacerým vopred dohodnutým odberateľom omamné a psychotropné látky. Išlo hlavne o pervitín, ale aj rastliny konope.

"Obvinených vyšetrovateľ po vypočutí a vznesení obvinenia umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. S návrhom sa sudca stotožnil a všetkých štyroch obvinených vzal v utorok (24.7.) do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," doplnil hovorca. Na akcii, ktorá bola dlhodobo pripravovaná, sa podieľali policajti odboru kriminálnej polície zo Svidníka, policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite Policajný zbor Košice – východ a policajti prešovského pohotovostného policajného útvaru.