Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Za požiar na covidovom oddelení v košickej nemocnici obvinili pacienta

Na archívnej snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Požiar podľa nemocnice vznikol na lôžku pacienta s ochorením COVID-19 na reprofilizovanom oddelení na I. chirurgickej klinike na Rastislavovej ulici.

Košice 13. januára (TASR) – Zo spôsobenia požiaru na covidovom oddelení v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice polícia obvinila 55-ročného Košičana. K požiaru došlo vlani vo februári, muž bol v tom čase v nemocnici hospitalizovaný.

"Muž v súčasnej dobe čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uviedla vo štvrtok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Požiar podľa nemocnice vznikol na lôžku pacienta s ochorením COVID-19 na reprofilizovanom oddelení na I. chirurgickej klinike na Rastislavovej ulici. Pacient pritom utrpel popáleninu predlaktia. Malý požiar uhasili zamestnanci UNLP svojpomocne ešte pred príchodom hasičov.

"Muž na oddelení chirurgie pomocou zapaľovača a otvoreného ohňa spôsobil požiar na polohovateľnom lôžku, následkom čoho došlo k vznieteniu plachty, matraca, lôžkovej konštrukcie, gumovej podlahy, ale i k zadymeniu izby, v ktorej sa okrem muža nachádzala ešte jedna hospitalizovaná osoba. Vďaka rýchlej reakcii zdravotníckeho personálu boli obe osoby, ale aj ďalšie osoby hospitalizované na chirurgii evakuované, požiar bol uhasený a príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru boli zadymené priestory odvetrané," uviedla Ivanová. Muž svojím nezodpovedným správaním podľa jej slov spôsobil nemocnici škodu vo výške viac ako 12.200 eur.