Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Trnave riešila dve opité vodičky, jedna jazdila bez pneumatiky

Snímka z miesta nehody v Trnave. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Vodičky rieši polícia v tzv. superrýchlom konaní.

Trnava 10. augusta (TASR) - Trnavskí policajti obvinili dve opité vodičky z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jedna pri cúvaní narazila do plotu a potom jazdila bez jednej pneumatiky a druhá cestou stratila z auta umelohmotnú lištu a tabuľku s evidenčným číslom. Obe podľa informácií trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej skončili v cele policajného zaistenia.

"V utorok (9. 8.) popoludní 50-ročná vodička na Mazde 6 pri cúvaní narazila v Trnave do plotu rodinného domu a potom sa vybrala smerom na obec Brestovany. Pri obci Zavar stratila na prednom kolese pneumatiku, čo si v obci Brestovany všimol iný vodič, ktorému sa poškodené auto a jeho vodička nepozdávali, a preto privolal políciu," uviedla. Hliadka podrobila ženu dychovej skúške s výsledkom dve promile alkoholu.

Podozrivú jazdu 23-ročnej vodičky v aute BMW si všimli policajti v stredu o 3.00 h v Trnave. Zastavili ju na čerpacej stanici. "Policajti museli mladú ženu pri kontrole spacifikovať, pretože bola agresívna a odmietala s hliadkou spolupracovať. Rovnako odmietla aj vykonať dychovú skúšku," doplnila Antalová.

Vodičky rieši polícia v tzv. superrýchlom konaní. Za jazdu pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a za odmietnutie dychovej skúšky môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok.