Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia v Trnavskom kraji pátrala v roku 2022 po 1795 osobách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Z tohto počtu bolo 1298 hľadaných osôb a 925 osôb sa podarilo vypátrať.

Trnava 18. januára (TASR) – Polícia v rámci Trnavského kraja pátrala v roku 2022 po 1795 osobách, čo je o 79 osôb viac ako v predošlom roku. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Z tohto počtu bolo 1298 hľadaných osôb a 925 osôb sa podarilo vypátrať. "Nezvestných osôb bolo 497 a väčšina, 448 osôb, bolo nájdených. V pátraní bolo 277 detí a mládeže do 18 rokov. V prevažnej väčšine išlo o úteky z detských domovov a resocializačných zariadení. Pátrači pátrali v 37 prípadoch po totožnosti neznámych ľudských pozostatkov a stotožniť sa ich podarilo v 12 prípadoch," uviedla polícia.

Dôvody pátrania boli rôznorodé. "Pri nezvestných dospelých osobách ide napríklad o útek z dôvodu životnej zmeny, keď osoby nechcú zotrvať v doterajšom spôsobe života. U starších osôb evidujeme odchod z domu za spomienkami, kamarátmi, stratu orientácie v teréne, rôzne duševné poruchy osôb alebo si riešia osobné problémy. V prípade hľadaných osôb ide zväčša o úteky pred spravodlivosťou, vyhýbanie sa trestnému konaniu a nenastúpenie na výkon trestu," informovala polícia.