Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji pribúdajú opití vodiči, za týždeň ich chytili cez 50

Ilustračná snímka. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u 11 vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, uviedla Antalová.

Trnava 20. októbra (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (11. - 17. 10.) 3601 dychových skúšok, čo je o 162 viac ako týždeň predtým. Informovalo o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Z nich vyšlo 51 vodičov s pozitívnym výsledkom, čo je o desať viac ako v predchádzajúcom týždni. "Z tohto množstva bolo 26 vodičov a 25 cyklistov, čo je o 11 vodičov viac a o jedného cyklistu menej oproti predchádzajúcemu týždňu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u 11 vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 57 škodových udalostí, čo je rovnaký počet ako týždeň predtým. "Pri 32 dopravných nehodách nezahynula a ani sa ťažko nezranila žiadna osoba. Ľahko sa zranilo 11 účastníkov dopravných nehôd a šesť dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu," informovala krajská policajná hovorkyňa.