Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji zaznamenali za prvý polrok zvýšený počet nehôd

Ilustračné foto. Foto: Facebook: HaZz

Najvyšší počet nehôd a zároveň aj ich nárast eviduje v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Naopak, najlepšie skóre s najnižším počtom zrážok na cestách má okres Skalica.

Trnava 20. júla (TASR) - Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala za prvý polrok 2021 celkovo 617 dopravných nehôd. Ich počet je o 66 nehôd vyšší ako za prvých šesť mesiacov minulého roka. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Najvyšší počet nehôd a zároveň aj ich nárast eviduje v okresoch Trnava a Dunajská Streda. "Naopak, najlepšie skóre s najnižším počtom zrážok na cestách má okres Skalica. Oproti minulému roku tam počty klesli o tretinu," uviedla Antalová.

Na cestách podľahlo zraneniam šesť osôb oproti 18 v rovnakom období roku 2020. "Ťažké zranenia zaznamenalo 29 osôb a ľahko sa zranilo 259 účastníkov dopravných nehôd. Väčšinu nehôd policajti zaznamenali v uliciach miest a obcí, celkovo 443. Najčastejšími príčinami kolízií bolo porušenie povinností vodiča a nedovolená rýchlosť jazdy," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Vzrástol aj počet dopravných nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. "Celkovo sme ich zaznamenali 82, čo je o osem viac ako v porovnateľnom období minulého roka. Najviac podgurážených vodičov havarovalo v okresoch Dunajská Streda a Trnava," informovala Antalová.

Za prvých šesť mesiacov v roku 2021 prišlo k 24 zrážkam vozidiel s chodcami, z čoho desať zavinili samotní chodci. Nehôd, v ktorých figurovali cyklisti a kolobežkári, riešila polícia 25. Na železničných priecestiach eviduje desať dopravných nehôd, z toho v troch prípadoch došlo k zrážke s prichádzajúcim vlakom.