Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Žilinskom kraji minulý týždeň pristihli 22 opitých vodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných.

Žilina 7. decembra (TASR) - Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 22 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 12 nad jedno promile, u štyroch vodičov zistili požitie alkoholických nápojov pod jedno promile. "Jeden vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť a traja vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u dvoch z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla Balogová.

V piatok (4. 12.) v noci kontrolovala policajná hliadka na ceste I/11 v smere do Žiliny vodičku automobilu Ford Focus C-Max, ktorá pre poruchu auta zastavila pri autobusovej zastávke. Pri dychovej skúške jej namerala 0,69 miligramu na liter alkoholu v dychu (1,44 promile).

V sobotu (5. 12.) zastavila policajná hliadka na diaľnici D1 vozidlo Ford S-Max, ktorého vodič jazdou upútal jej pozornosť. Pri dychovej skúške namerala 20-ročnému vodičovi 0,61 miligramu na liter alkoholu v dychu (1,27 promile).

V nedeľu (6. 12.) zastavila policajná hliadka v Oščadnici (okres Čadca) 23-ročného vodiča vozidla Volkswagen Phaeton. Pri dychovej skúške mu namerala 1,05 miligramu na liter alkoholu v dychu (2,19 promile), doplnila krajská policajná hovorkyňa.

"Vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie," podotkla Balogová.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, lebo následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické," upozornila krajská policajná hovorkyňa.