Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia vo Svidníku obvinila Bratislavčana zo zločinu podvodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Polícia apeluje na mimoriadnu opatrnosť pri kúpe či predaji prostredníctvom internetu.

Svidník 5. januára (TASR) – Z pokračovacieho zločinu podvodu obvinila polícia vo Svidníku 34-ročného muža z Bratislavy, prechodne žijúceho v Trnave. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, prostredníctvom internetu podviedol viacero osôb. Ak sa mu skutky preukážu za vinu, hrozí mu podľa jej slov trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

"V júni 2019 sa telefonicky skontaktoval s 39-ročným mužom z Rimavskej Soboty, ktorý na internete zverejnil inzerát na kúpu motora do automobilu značky Fiat. Dohoda znela, že po uhradení sumy 265 eur na účet predávajúceho bude tovar dodaný. Kupujúci tovar doposiaľ nemá a ani peniaze mu neboli vrátené," uviedla Ligdayová.

O mesiac neskôr sa Bratislavčan telefonicky skontaktoval so 46-ročným mužom z obce Valkovce v okrese Svidník, ktorý mal záujem zakúpiť bezpečnostné pásy a airbag na osobné vozidlo značky Suzuki. "Znova boli dohodnutí, že po uhradení sumy, v tomto prípade išlo o 150 eur, bude tovar kupujúcemu dodaný. A aj v tomto prípade sa tak doposiaľ nestalo," vysvetlila Ligdayová.

Obvinený, ktorý je stíhaný na slobode, rovnakým spôsobom podviedol aj 59-ročného muža z obce Slovenská Ves v okrese Kežmarok, 29-ročného muža z obce Očkov v okrese Nové Mesto nad Váhom a 44-ročnú ženu z Myjavy.

Polícia apeluje na mimoriadnu opatrnosť pri kúpe či predaji prostredníctvom internetu, keďže verejnosť si nevie overiť totožnosť predávajúceho.