Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nadrogovaný muž šoféroval aj napriek zákazu, chcel vybabrať s políciou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vodiča spozorovali policajti na Mikovíniho ulici. Skôr ako hliadka prišla k autu, stihol sa za volantom vymeniť so 40-ročnou ženou z posádky auta.

Nitra 3. novembra (TASR) – Policajti nitrianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovali v Nitre vodiča osobného auta Audi A8, ktorý im bol známy a podľa ich informácií mal mať uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Keď prišla hliadka k autu, za volantom sedela žena. Neďaleko vozidla našli policajti odhodené vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky. Znaky požitia omamnej látky javil pri komunikácii s policajtami aj muž, ktorého videli za volantom, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Vodiča spozorovali policajti na Mikovíniho ulici. Skôr ako hliadka prišla k autu, stihol sa za volantom vymeniť so 40-ročnou ženou z posádky auta. Okrem neho na zadných sedadlách sedela aj 42-ročná žena a 46-ročný muž. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Približne 20 metrov za vozidlom našli policajti odhodené vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky.

Keďže vodič javil pri komunikácii s policajtmi znaky požitia omamnej látky, podrobili ho aj toxikologickému vyšetreniu s pozitívnym výsledkom na amfetamín a metamfetamín. Polícia vec ďalej vyšetruje. Vodič je podozrivý z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi.