Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodič dostal za jazdu pod vplyvom alkoholu doživotný zákaz šoférovať

Ilustračné foto. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vodič policajtom uviedol, že ho boleli zuby, tak si dal slivovice.

Prievidza 20. októbra (TASR) – Doživotný zákaz šoférovania a trest odňatia slobody dostal v tzv. superrýchlom konaní na súde 34-ročný vodič, ktorý jazdil v Ráztočne v okrese Prievidza pod vplyvom alkoholu. Muža obvinili policajti z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky po tom, ako ho uplynulý týždeň zastavili, keď prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

„Vodič Škody Octavia na ceste I/9 jazdil rýchlosťou 110 kilometrov za hodinu, čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 60 kilometrov za hodinu. Pri cestnej kontrole ho policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,75 mg/l, čo predstavuje 1,56 promile alkoholu," uviedla polícia.

Vodiča neminulo obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Toto však nebola jeho prvá jazda pod vplyvom alkoholu a mal toho na rováši viac. Sudca v tzv. superrýchlom konaní rozhodol, že obvinený si už nezašoféruje, dostal doživotný zákaz činnosti, prišiel o vozidlo a na štyri mesiace aj o slobodu," priblížili policajti.

Ďalšieho z vodičov pod vplyvom alkoholu namerali policajti pri prekročení rýchlosti na ceste I/9 v Horných Vesteniciach v okrese Prievidza. „Päťdesiatsedemročný vodič nákladného auta prekročil rýchlosť o 16 kilometrov za hodinu. Pri cestnej kontrole ho policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,42 mg/l, čo predstavuje 0,88 promile alkoholu," doplnila polícia.

Vodič policajtom uviedol, že ho boleli zuby, tak si dal slivovice. „Takéto svojpomocné liečenie bolesti zubov ho vyjde poriadne draho. V správnom konaní mu hrozí trojročný zákaz činnosti a pokuta do 800 eur," dodala polícia.