Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

VIDEO: Opitý vodič si spravil z autobazáru autodróm

Ilustračné foto. Foto: PZ SR v Trenčíne

Aby toho nebolo málo, vodič pri sebe nemal ani doklady.

Šelpice 18. mája (TASR) – Vodič osobného vozidla jazdil v sobotu v skorých ranných hodinách v smere od obce Boleráz na Trnavu pod vplyvom alkoholu, pričom v Šelpiciach prerazil plot na autobazáre. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Okrem oplotenia poškodil 26-ročný vodič niekoľko zaparkovaných áut, osvetlenie, kabeláž, závlahový systém. "Tým spôsobil majiteľovi škodu približne 20 000 eur. Po výzve policajta, aby predložil potrebné doklady, vodič uviedol, že žiadne pri sebe nemá," uviedla Kredatusová.

Pri dychovej skúške mu namerali 1,07 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,23 promile. "Po ošetrení zdravotníckou službou polícia vodiča odviedla na útvar. Tu poverený policajt obvinil Trnavčana z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

V uplynulom týždni polícia v Trnavskom kraji odhalila desať vodičov motorových vozidiel jazdiacich pod vplyvom alkoholu a 13 cyklistov. "Z toho šesť vodičov motorových vozidiel „nafúkalo“ nad jedno promile a dopustilo sa tak prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informovala Kredatusová.