Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

ZA JAZDY VYHADZOVAL MIGRANTOV Z AUTA: Jeden zostal pri úniku v kufri

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti operatívne zistili, že vozidlo vysokou rýchlosťou smeruje na Nové Zámky.

Štúrovo 21. júla (TASR) - Vodič osobného vozidla Volkswagen Passat s nemeckými evidenčnými číslami za jazdy vyhadzoval migrantov na ceste medzi Štúrovom a Novými Zámkami. Policajná hliadka oddelenia železničnej polície Policajného zboru (PZ) Nové Zámky spozorovala auto v noci zo stredy (20. 7.) na štvrtok. Na výzvu polície vodič nezastavil a vysokou rýchlosťou unikal do uličiek Štúrova, informovalo Krajské riaditeľstvo PZ v Nitre.

Policajti operatívne zistili, že vozidlo vysokou rýchlosťou smeruje na Nové Zámky. V spolupráci s hliadkou obvodného oddelenia PZ Nové Zámky sa im podarilo vozidlo zastaviť neďaleko mesta. Vodič vozidla migrantov vyhadzoval za jazdy z auta. Jedného však vyložiť nestihol, ten zostal v batožinovom priestore, potvrdila polícia.

Vodiča prevzal vyšetrovateľ z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a vozidlo bolo zaistené. Vo vozidle sa viezlo spolu s vodičom prevádzačom šesť osôb. Riaditeľ odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Pavol Haršáni upozorňuje na fakt, že agresivita a trúfalosť prevádzačov má stúpajúcu tendenciu. "Železný Most Márie Valérie z roku 1895 sa stal počas svojej existencie svedkom rôznych udalostí. Toľko cudzincov z tretích krajín, koľko ním prešlo v posledných mesiacoch, si však zrejme nepamätá," skonštatoval.