Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Turecký vodič spôsobil pri Leviciach zrážku s vlakom, hrozí mu väzenie

Snímka zo zrážky kamiónu a rýchlika na železničnom priecestí medzi obcami Kalná nad Hronom a Veľký Ďur v okrese Levice, 9. októbra 2021. Foto: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj

Za trestný čin všeobecného ohrozenia hrozí v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Levice 12. októbra (TASR) – Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Leviciach obvinili 55-ročného muža z Turecka z trestného činu všeobecného ohrozenia. Vodič nákladného auta s návesom nerešpektoval výstražné svetelné a zvukové znamenie ani zatvárajúce sa rampy a s niekoľkometrovým vozidlom vošiel na priecestie. Tam došlo k zrážke vozidla s rýchlikom, informovala polícia.

Nehoda sa stala v sobotu (9. 10.) krátko po 22. hodine na železničnom priecestí medzi obcami Kalná nad Hronom a Veľký Ďur v okrese Levice. Vodič ohrozil tri desiatky ľudí v rýchliku a dopustil sa trestného činu všeobecného ohrozenia. Polícia v Leviciach vec rieši v tzv. superrýchlom konaní, vodič nákladného auta sa v utorok postaví pred súd. Za trestný čin všeobecného ohrozenia hrozí v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.