Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

SVOJVOĽNE A BEZ POVOLENIA: Vodiči zastavili premávku v tuneli Branisko

Na snímke vchod do tunela Branisko. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj

Obaja vodiči, ktorí prevážali nadrozmerný náklad, boli z Rumunska a vodič sprievodného vozidla bol z Maďarska. Za svoje konanie bol riešený v blokovom konaní.

Prešov 10. decembra (TASR) - Hliadka Diaľničného oddelenia Policajného zboru Branisko prijala v piatok (7. 1.) oznámenie, že v tuneli Branisko v smere Poprad - Prešov prebieha preprava dvoch nadrozmerných nákladov. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, vodič vozidla, ktoré nadrozmerné náklady sprevádzalo, svojvoľne zastavil cestnú premávku v smere Prešov – Poprad pred vstupom do tunela Branisko.

"Hliadka diaľničnej polície vozidlá odstavila na odstavnej ploche odpočívadla čerpacej stanice Malý Šariš, kde už mohla prípad bezpečne realizovať. Vozidlá jazdili bez potrebných povolení na prepravu nadrozmerného nákladu. Navyše bolo zistené, že nadrozmerný náklad prekračuje maximálne prípustné rozmery," informuje polícia.

Obaja vodiči, ktorí prevážali nadrozmerný náklad, boli z Rumunska a vodič sprievodného vozidla bol z Maďarska. Za svoje konanie bol riešený v blokovom konaní.

"Vodičov prepravujúcich nadrozmerný náklad riešila hliadka oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol, ktorá bola prizvaná k súčinnosti z dôvodu podozrenia preťaženia vozidla, čo sa aj potvrdilo. Ďalšia jazda nadrozmerných nákladov bola zakázaná, vodičom boli odobraté doklady a tabuľky s evidenčnými číslami, ktoré im budú vrátené po vybavení potrebných povolení," konštatuje polícia.