Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Opitý vodič diaľkového autobusu viezol 11 ľudí, skončil v cele

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Profesionálneho vodiča zastavili a kontrolovali dopravní policajti na ceste II/579 v smere na Návojovce v okrese Partizánske, keď prekročil maximálnu povolenú rýchlosť jazdy o 15 kilometrov za hodinu.

Návojovce 14. decembra (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí vodičovi diaľkového autobusu Iveco, ktorý jazdil v okrese Partizánske pod vplyvom alkoholu. Muža policajti obvinili z prečinu všeobecného ohrozenia. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Profesionálneho vodiča zastavili a kontrolovali dopravní policajti na ceste II/579 v smere na Návojovce v okrese Partizánske, keď prekročil maximálnu povolenú rýchlosť jazdy o 15 kilometrov za hodinu. "Pri cestnej kontrole ho podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,41 mg/l, čo predstavuje 0,85 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala hodnotu 0,38 mg/l, čo je 0,79 promile," uviedla polícia.

Zarážajúce je podľa nej je aj to, že v čase kontroly viezol 11 ľudí a v sťažených poveternostných podmienkach. Vozovka totiž bola v čase kontroly zasnežená a namŕzajúca pri teplote mínus dva stupne.

"Policajti následne vodiča obmedzili na osobnej slobode a skončil v cele. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. O tom, aký trest dostane, rozhodne sudca Okresného súdu v Partizánskom," dodala polícia.