Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Vyšetrujú dopravnú nehodu, pri ktorej vodič odtrhol plynovú prípojku

Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu o 3.15 hodine v Revúcej. 19-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo BMW X3 od ulice Reussovej k ulici Prvého slovenského gymnázia. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

odič bol následne podrobený dychovej skúške, pričom mu v krvi namerali 1,01 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile.

Revúca 3. júna (TASR) – Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu (31. 5.) o 3.15 h v Revúcej. Informuje o nej Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Vodič vo veku 19 rokov viedol osobné motorové vozidlo od Reussovej ulice k Ulici Prvého slovenského gymnázia. V ľavotočivej zákrute sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Vyšiel na chodník a následne prednou časťou auta narazil do oplotenia a plynovej prípojky. Tú odtrhol a začal z nej unikať plyn,“ priblížili policajti priebeh nehody.

Dodali, že vodič bol následne podrobený dychovej skúške, pričom mu v krvi namerali 1,01 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile. „Pri nehode sa nezranil, ale spôsobil škodu odhadnutú na viac ako 3000 eur. Šoféroval napriek tomu, že od júna 2019 má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 24 mesiacov,“ podotkli policajti.

Poverený príslušník už podľa KR PZ začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.