Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Pred tunelom Branisko sa prevrátilo auto, vodič nafúkal

Miesto nehody. Foto: Polícia

Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bol vodič okrem iného podrobený aj dychovej skúške. Jej výsledok presiahol hodnotu 1,1 promile.

Levoča 15. februára (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo vo štvrtok v skorých ranných hodinách na diaľnici D1 pred tunelom Branisko v smere na Prešov. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, 37-ročný vodič vozidla sa dostatočne nevenoval jeho vedeniu a narazil do dopravného značenia.

"Vozidlo sa po náraze dostalo do šmyku a prevrátilo na stranu. Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bol vodič okrem iného podrobený aj dychovej skúške. Jej výsledok presiahol hodnotu 1,1 promile. Majetková škoda bola pri tejto nehode vyčíslená na približne 14.000 eur," povedala Ligdayová.

Ako doplnila, v danej veci prebieha skrátené vyšetrovanie vedené na Diaľničnom oddelení Policajného zboru Beharovce pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na mieste zasahovali i štyria hasiči z Hasičskej stanice Beharovce s jedným kusom hasičskej techniky. "Vymedzili miesto zásahu, vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a unikajúce prevádzkové kvapaliny zachytili pomocou sorpčných produktov. Po zdokumentovaní dopravnej nehody príslušníkmi Policajného zboru asistovali pri naložení havarovaného vozidla na vozidlo odťahovej služby. V dôsledku dopravnej nehody bola diaľnica D1, ako aj tunel Branisko uzatvorený," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.