Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Krádež nákladného auta: Majiteľ vozidla v ňom ponechal osobné doklady

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje verejnosť na nutnosť ochrany majetku.

Hôrka 8. januára (TASR) - Polícia vyšetruje krádež nákladného auta v obci Hôrka neďaleko Popradu, ku ktorej došlo uplynulý víkend. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že neznámy páchateľ zaparkované a neuzamknuté auto ukradol v časti Kišovce niekedy medzi 17.00 h v sobotu (6. 1.) a 6.00 h v nedeľu (7. 1.).

"Nastúpil do auta, z úložnej skrinky vzal kľúč, ktorým naštartoval, a odišiel s ním preč. Majiteľ vozidla v ňom ponechal osobné doklady, ako aj doklady od auta. Páchateľ bankomatovou kartou, ktorá bola taktiež medzi odcudzenými dokladmi, vykonal niekoľko platieb," uviedla Ligdayová. Majiteľ škodu, ktorá mu vznikla krádežou vozidla, vyčíslil na 12.000 eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže a trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje verejnosť na nutnosť ochrany majetku. "Ponechať vozidlo či obydlie neuzamknuté je veľmi ľahkovážne a nezodpovedné," uzavrela hovorkyňa.