Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Žena sa vydávala za policajtku a chcela okradnúť seniorku o 17.000 eur

Polícia vyšetruje okolnosti podvodu, ku ktorému došlo vo štvrtok dopoludnia v Partizánskom. Neznáma žena (na snímke) tam mala okradnúť 83-ročnú seniorku o 17.000 eur. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Neznáma podľa nej inštruovala seniorku k tomu, aby všetky cennosti vložila do tašky aj s hotovosťou 17.000 eur a tašku vyhodila von z okna a následne si ľahla na zem, informovala policajná hovorkyňa.

Partizánske 30. júna (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti podvodu, ku ktorému došlo vo štvrtok dopoludnia v Partizánskom. Neznáma žena tam mala okradnúť 83-ročnú seniorku o 17.000 eur. Policajti po nej pátrajú. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Seniorke mala zavolať na pevnú linku neznáma žena, ktorá jej oznámila, že je policajt, a opýtala sa jej, koľko má doma v hotovosti peňazí a aké má cennosti. Staršej žene tvrdila, že dole je polícia, že je v ohrození života, lebo sa bude strieľať," uviedla Kuzmová.
Na odchod z miesta činu pravdepodobne páchatelia použili modrý Opel Insignia (na snímke).
Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Neznáma podľa nej inštruovala seniorku k tomu, aby všetky cennosti vložila do tašky aj s hotovosťou 17.000 eur a tašku vyhodila von z okna a následne si ľahla na zem. "Dôchodkyňa páchateľku poslúchla, no potom, ako sa spamätala zo šoku, zavolala svojmu známemu, že ju okradli. Následne poškodenej opäť volali na pevnú linku a požadovali od nej, aby vyhodila ešte 5000 eur, čo však už neurobila," doplnila.

Polícia v Partizánskom sa prípadom začala okamžite zaoberať a žiada verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti páchateľov. Na odchod z miesta činu pravdepodobne použili modrý Opel Insignia.
Na odchod z miesta činu pravdepodobne použili modrý Opel Insignia (na snímke dole).
Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne


"Ak ste spoznali osobu na fotografii, poznáte majiteľa auta Opel Insignia alebo viete poskytnúť akékoľvek informácie, kontaktujte nás na známom čísle 158 alebo prostredníctvom našej facebookovej stránky Polícia SR - Trenčiansky kraj,"
vyzvala Kuzmová.

Policajti zároveň žiadajú aj starostov miest a obcí, aby aj prostredníctvom miestnych rozhlasov informovali a poučili svojich starších občanov na tento druh podvodu, aby nenaleteli falošným policajtom a nevyhadzovali peniaze a cennosti von z okna.