Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje okolnosti zrážky vozidla MHD s chodcom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Chodec bol po zrážke privolanou záchrannou službou prevezený k ošetreniu do jednej z nemocníc.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, ku ktorej došlo v priebehu uplynulých dní na Račianskom mýte v Bratislave. Na riadne vyznačenom priechode pre chodcov došlo k zrážke vozidla MHD a chodca. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Chodec bol po zrážke privolanou záchrannou službou prevezený k ošetreniu do jednej z nemocníc. Prítomnosť alkoholu bola u vodiča vozidla MHD aj chodca vykonanou skúškou vylúčená. "Kuriózne na tejto dopravnej nehode je skutočnosť, že obaja účastníci tejto nehody nerešpektovali signál ´stoj´," priblížili policajti.

V tejto súvislosti polícia opätovne apeluje na chodcov, aby pri prechádzaní cez cestu využívali priechod, nadchod alebo podchod, vždy pri prechádzaní skontrolovali situáciu na ceste a dodržiavali signalizáciu pre chodcov. Vodičov vyzývajú, aby sa dôsledne venovali vedeniu motorových vozidiel, sledovali situáciu v cestnej premávke, správali sa zodpovedne, predvídavo a dôsledne rešpektovali svetelné signály. "Dodržiavaním pravidiel cestnej premávky predídete nepríjemným a v mnohých prípadoch život ohrozujúcim situáciám na cestách," doplnili.