Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje podvod s bitcoinmi na Humenčanovi

Na archívnej snímke z 21. decembra 2017 logo bitcoinu sa nachádza na bankomate. Foto: TASR/AP

Polícia upozorňuje ľudí, aby neposkytovali cudzím ľuďom údaje o svojom bankovom účte, ani o svojich bankomatových kartách.

Humenné 26. januára (TASR) - Polícia vyšetruje podvod s bitcoinmi na mužovi z Humenného. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a pre prečin podvodu. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Muža telefonicky kontaktoval neznámy páchateľ a pod zámienkou vyplatenia našetrených finančných prostriedkov vo forme bitcoinov od neho vylákal prihlasovacie údaje k jeho bankovému účtu.

"Netrvalo dlho a bez jeho vedomia a súhlasu bola z jeho účtu vykonaná bankova transakcia – platobný príkaz na úhradu vo výške 5000 eur na cudzí účet. V ten istý deň bola opäť bez jeho vedomia a súhlasu uskutočnená ďalšia banková transakcia – platba kartou vo výške 1350 eur v prospech neznámeho subjektu vo Vilniuse v Litve," uviedol Džobanik.

Polícia upozorňuje ľudí, aby neposkytovali cudzím ľuďom údaje o svojom bankovom účte, ani o svojich bankomatových kartách. Ak ľudia nerobili žiadne investície v bitcoinoch, nemajú mať prečo aj nejaké výnosy.