Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

VYNALIEZAVÝ: Zlodej sa pokúšal rozobrať steny aj strechu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Uvoľnil skrutky držiace vonkajšie plechové opláštenie, potom vytrhal izolačnú vatu a snažil sa prekonať aj vnútorné plechové opláštenie, čo sa mu ale nepodarilo.

Vranov nad Topľou 22. septembra (TASR) – Pokus o vlámanie do jedného z nákupných centier na Ulici Duklianskych hrdinov vo Vranove nad Topľou vyšetruje polícia. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k udalosti došlo v noci z nedele na pondelok.

„Zatiaľ neznámy páchateľ sa v zadnej časti budovy pri dverách do skladu pokúsil vlámať do objektu. Najskôr uvoľnil skrutky držiace vonkajšie plechové opláštenie, potom vytrhal izolačnú vatu a snažil sa prekonať aj vnútorné plechové opláštenie, čo sa mu ale nepodarilo. Po požiarnom rebríku vyšiel na strechu budovy a rovnako snaživým spôsobom postupoval aj tam, opäť s cieľom dostať sa do budovy. Ani tento druhý pokus nebol úspešný. Škoda, ktorú spôsobil, bola vyčíslená na 1000 eur," uviedla Ligdayová.

Polícia vo Vranove nad Topľou začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci.

„Zákon pri týchto trestných činoch stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky," dodala krajská policajná hovorkyňa.