Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje poškodenie bilbordov s farbami Ukrajiny pri Strečne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Konanie osoby môže byť považované za podporu vojenskej invázie na Ukrajine.

Žilina 5. mája (TASR) – Žilinskí policajti vyšetrujú poškodenie siedmich bilbordov pri ceste prvej triedy v katastrálnom území Strečna (okres Žilina). Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej nastriekal neznámy páchateľ bielou farbou tlačené písmeno "Z" na bilbordy, na ktorých sa nachádzali farby Ukrajiny - modrá a žltá.

Doplnila, že konanie osoby môže byť považované za podporu vojenskej invázie na Ukrajine. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline preto začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia mieru. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Policajti žilinského okresného riaditeľstva sa obracajú so žiadosťou o pomoc aj na verejnosť. "Ak disponujete audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohli byť zaznamenané podozrivé osoby, zašlite nám ho prostredníctvom súkromnej správy na sociálnej sieti na Polícia SR Žilinský kraj, e-mailom na orpzza@minv.sk alebo ho môžete odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare PZ. V prípade, ak disponujete v tejto súvislosti akýmikoľvek informáciami, môžete nás kontaktovať na bezplatnom telefónnom čísle 158," vyzvali policajti.