Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bardejove vyšetrujú poškodenie fasád strednej školy

Trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci vedie polícia v súvislosti s poškodením fasád budov jednej zo stredných škôl v Bardejove. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k poškodeniu došlo v apríli až máji tohto roku. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Škola vzniknutú škodu vyčíslila na najmenej 2000 eur.

Bardejov 13. mája (TASR) – Trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci vedie polícia v súvislosti s poškodením fasád budov jednej zo stredných škôl v Bardejove. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k poškodeniu došlo v apríli až máji tohto roku.

"Zatiaľ neznámy páchateľ nastriekal na stenu budovy telocvične nápis 'No nič' s rozmermi 1,80 metra krát 0,80 metra. Vpravo od tohto nápisu nastriekal 'Prepáčte mamy' s rozmermi 5,2 metra krát 2,1 metra. Takto pokračoval vo svojej tvorbe. Celkovo išlo o 13 grafitov na troch budovách dotknutej školy. Škola vzniknutú škodu vyčíslila na najmenej 2000 eur,“ uviedla Ligdayová s tým, že páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.