Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Muž mal zabiť svoju matku a následne vraždu sám ohlásiť na polícii

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročnému mužovi policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu a následne bol zadržaný.

Bratislava 20. januára (TASR) - Banskobystrickí policajti začali trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy, ku ktorej došlo v obci Šumiac. Päťdesiattriročnú ženu mal zavraždiť jej 33-ročný syn, následne to mal sám nahlásiť na tiesňovej linke. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že v prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

"Krátko po 23.00 h prijal operačný dôstojník na tiesňovej linke číslo 158 telefonát. Volal 33-ročný muž zo Šumiaca, ktorý uviedol, že zabil vlastnú matku," uviedla polícia. Na miesto boli podľa jej slov následne vyslané všetky potrebné zložky a informáciu potvrdili. "Päťdesiattriročnej žene už záchranári pomôcť nedokázali a mohli už iba konštatovať smrť. Nebohá žena mala na tele viditeľné zranenia v oblasti krku. Na zistenie presnej príčiny jej smrti bola nariadená súdna pitva," ozrejmila polícia.

Tridsaťtriročnému mužovi policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu a následne bol zadržaný. "V prípade prebiehajú potrebné procesné úkony. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," dodala polícia.