Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje útok na bankomat v obci Šoporňa

Na policajnej snímke bankomat v Šoporni. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Na mieste zasahujú aj experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Bratislava.

Šoporňa 16. júna (TASR) – Útok na bankomat v obci Šoporňa, ktorý sa odohral v stredu nadránom, vyšetruje galantská polícia. K podobným prípadom prišlo počas noci aj v Nitrianskom a Košickom kraji. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave na sociálnej sieti.

„Oznámenie o skutku prijala polícia krátko pred 4.00 h ráno,“ uvádza polícia. Na miesto udalosti bol okamžite vyslaný policajný výjazd s vyšetrovateľom a policajným pyrotechnikom. Od skorých ranných hodín stále prebieha obhliadka miesta činu a na mieste zasahujú aj experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Bratislava.

„V tejto chvíli vieme potvrdiť, že osoby prišli do obce v aute a za pomoci nezistenej látky poškodili bankomat umiestnený na predajni potravín. Explóziou došlo pravdepodobne aj ku krádeži peňazí a k škodám na majetku. Presné škody sa stále vyčísľujú,“ konštatuje polícia. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci v súbehu s trestným činom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.