Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MYSLELA SI, ŽE ZACHRÁNI SVOJHO SYNA:Žena miesto toho prišla o 7000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Staršia pani podľa polície neváhala, išla na poštu a vložila požadovanú sumu na dohodnuté číslo účtu.

Prešov 2. septembra (TASR) - Polícia v Prešove vyšetruje ďalší prípad zneužitia dôverčivosti starších ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V stredu (31. 8.) popoludní neznámy mužský hlas telefonicky kontaktoval 77-ročnú Prešovčanku. V telefóne sa predstavil ako doktor, ktorý k telefónu prizval aj doktorku. Informovala dôchodkyňu, že jej syn havaroval, pričom je vinníkom dopravnej nehody, pri ktorej došlo k zraneniu niekoľkých osôb, medzi ktorými je aj maloletý chlapec vo veľmi vážnom stave. Pokiaľ pani ale zaplatí 7000 eur, môže dôjsť k dohode a syn nepôjde do väzenia. Samotný syn nemôže hovoriť, lebo vraj má pretrhnutý jazyk a je v šoku," uviedla Ligdayová.

Ako ďalej povedala, staršia pani podľa jej slov neváhala, išla na poštu a vložila požadovanú sumu na dohodnuté číslo účtu. Vyšetrovateľ v Prešove vedie v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.

"Polícia opakovane apeluje na občanov, aby si takéto telefonáty či informácie najskôr overili u svojich blízkych alebo kontaktovali políciu," dodala krajská policajná hovorkyňa.