Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Sprejeri vyčíňali v Humennom i v Poprade, postriekali železničné vozne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Vo všetkých prípadoch policajti začali trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Prešov 11. júla (TASR) - Poškodenie železničných vozňov sprejermi v Starej Ľubovni, Humennom a v Poprade, ku ktorým došlo počas víkendu (9. - 10. 7.), vyšetruje polícia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

V nočných hodinách páchateľ na dopravnej koľaji v železničnej stanici Stará Ľubovňa zelenou, čiernou i oranžovou farbou postriekal vlakovú súpravu. Išlo o plochu približne 13,2 štvorcového metra. Železničná spoločnosť škodu predbežne vyčíslila na 800 eur.

"V skorých ranných hodinách zase svoje umenie predviedol 'umelec' v Humennom. V železničnej stanici postriekal rôznymi farbami jeden osobný železničný vozeň, ktorý bol súčasťou súpravy vlaku. V tomto prípade vzniknutá škoda doposiaľ vyčíslená nebola," povedala Ligdayová.

V Poprade sprejer či sprejeri úradovali vo večerných hodinách. "V areáli rušňového depa, na koľaji farebne postriekali bočnú časť vlakovej súpravy. Poškodili plochu s rozmerom približne 13,2 štvorcového metra. Na druhej koľaji postriekali bočnú časť nefunkčného prívesného vozňa, kde znehodnotili plochu 8,4 štvorcového metra. Železničná spoločnosť škodu vyčíslila na 1000 eur," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Vo všetkých troch prípadoch začali trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.