Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia vzniesla obvinenie za aprílový požiar v Spišských Tomášovciach

Ilustračné foto Foto: TASR

Muž nadmerne a nevhodne skladoval veľké množstvo horľavého materiálu v jednej z výrobných hál v bezprostrednej blízkosti briketovacieho zariadenia.

Spišské Tomášovce 12. novembra (TASR) – V súvislosti s rozsiahlym požiarom haly na výrobu peletiek v obci Spišské Tomášovce z apríla tohto roka, na ktorého hasení pracovali hasiči niekoľko dní a ktorý spôsobil celkovú škodu vo výške takmer 1,9 milióna eur, obvinila polícia 42-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves z prečinu všeobecného ohrozenia. Ako TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, vzneseniu obvinenia predchádzalo rozsiahle vyšetrovanie viacerých zložiek v pôsobnosti ministerstva vnútra.

"Muž nadmerne a nevhodne skladoval veľké množstvo horľavého materiálu v jednej z výrobných hál v bezprostrednej blízkosti briketovacieho zariadenia, v dôsledku čoho došlo k jeho vznieteniu a následne sa požiar rozšíril na susedné objekty," priblížila závery vyšetrovania s tým, že celkovú škodu spôsobenú na zničených veciach a poškodených budovách vyčíslil znalecký posudok na viac ako 1.873.000 eur.

Okrem hasičov mali po požiari na mieste udalosti stráviť niekoľko dní aj experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru Košice, psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia či zisťovatelia príčin vzniku požiarov požiarno-technického a expertízneho ústavu hasičského zboru. "Zistiť, čo bolo príčinou vzniku takého obrovského požiaru a ako k nemu vlastne došlo, bolo neľahkou úlohou," skonštatovala s tým, že vzneseniu obvinenia predchádzalo dôkladné zadokumentovanie, zhromaždenie a vyhodnotenie získaných dôkazov.