Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Z pokusu vraždy obvinila polícia 45-ročného Trebišovčana

V sobotu došlo k dráme v jednej z obcí v okrese Trebišov, kedy 45-ročný muž nožom zaútočil na 66-ročného muža, s ktorým je v príbuzenskom vzťahu. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Za tento čin hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie

Cejkov 26. mája (TASR) - Z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu obvinila polícia 45-ročného Trebišovčana. Obvinenie sa týka napadnutia, ku ktorému došlo v sobotu (23.5.) v záhrade rodinného domu v obci Cejkov v okrese Trebišov. Informovala o tom v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž, ktorý je v príbuzenskom vzťahu s poškodeným, po prechádzajúcej slovnej hádke v úmysle usmrtiť fyzicky napadol 66-ročného miestneho muža, na ktorého začal útočiť nožom," uviedla hovorkyňa. Napadnutý sa bránil, ale obvinený pokračoval v útoku aj po odlomení čepele noža. "Opakovane ho udieral päsťami do oblasti tváre a hlavy, čím mu spôsobil niekoľko sečných rán na hlave, zlomeninu nosových kostí, pohmoždenie tváre, viaceré rany zápästia a hlavy, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," doplnila Mésarová.

Keďže útočník na výzvy policajtov smerujúce k jeho zadržaniu nereagoval, museli ho na mieste činu zadržať privolaní príslušníci pohotovostného policajného útvaru. Pri služobnom zákroku k zraneniam osôb nedošlo. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

"Za tento čin hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," konštatovala Mésarová. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.