Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Polícia zistila za dva mesiace v Trnavskom kraji 2400 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Policajti vykonávajú kontroly aj naďalej a každý prípad posudzujú individuálne.

Trnava 11. marca (TASR) - Policajti z Trnavského kraja zistili v uplynulých dvoch mesiacoch pri kontrolách dodržiavania pandemických opatrení 2400 priestupkov. Z nich 512 vyriešili napomenutím, v 1781 prípadoch uložili na mieste pokutu a ďalších 105 odstúpili na konanie na úradoch verejného zdravotníctva a okresných úradoch. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Pri kontrolách zistili 27 prípadov porušenia lekárom stanovej karantény. Na regionálne úrady verejného zdravotníctva sme nahlásili aj štyri prevádzky, ktoré nespĺňali podmienky, 489 osôb polícia riešila za porušenie povinnosti pri nosení rúška, z toho policajti 161 osôb len upozornili. Policajti navyše zistili, že takmer 1900 osôb sa pohybovalo po mestách a obciach bez uvedenia dôvodu pri zákaze vychádzania," uviedla hovorkyňa.

Policajti, ako upozornila, vykonávajú kontroly i naďalej a každý prípad posudzujú individuálne. "Vo väčšine prípadov sa policajti stretávajú s ľuďmi, ktorí dodržiavajú opatrenia a naše kontroly vnímajú s pochopením a aj s úsmevom pod rúškom," dodala Linkešová.