Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Za ekonomickú trestnú činnosť čelí obvineniu fyzická i právnická osoba

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Celková škoda spôsobená v tomto prípade na neodvedenom a nezaplatenom poistnom plnení dosahuje sumu 314.000 eur.

Bratislava 15. mája (TASR) - Až desaťročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny 30-ročnej Lucii K. z Bratislavy, ktorej vzniesol obvinenie zo zločinu neodvedenia dane a poistného a zo zločinu nezaplatenia dane a poistného vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie v súčasnej dobe už obvinená ako konateľka vystupujúca v mene právnickej osoby neodviedla príslušnej poisťovni finančné prostriedky určené na odvod poistného na verejné zdravotné poistenie zamestnancov tejto spoločnosti," uviedol Szeiff.

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV zrealizovali na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Bratislave prehliadky priestorov a pozemkov v sídle predmetnej spoločnosti vo štvrtom bratislavskom okrese, pri ktorých bolo v súlade so zákonom zaistených celkovo 244 zväzkov účtovných dokladov. Ako doplnil Szeiff, v rámci následného vyšetrovania sa zrealizovalo znalecké skúmanie zaistených dokumentov, pričom po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vzniesol policajný vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu neodvedenia dane a poistného a zo zločinu nezaplatenia dane a poistného nielen konateľke tejto spoločnosti, ale v nadväznosti na ustanovenia zákona o trestnej zodpovednosti právnických osôb aj konkrétnej právnickej osobe so sídlom vo štvrtom bratislavskom okrese. "Celková škoda spôsobená v tomto prípade na neodvedenom a nezaplatenom poistnom plnení dosahuje sumu 314.000 eur," uviedol Szeiff.

Zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV sa v tejto veci aj naďalej vykonávajú potrebné procesné úkony v zmysle zákona, s cieľom jej náležitého objasnenia.