Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

FALOŠNÉ INZERÁTY: Za podvody hrozí žene až 10 rokov za mrežami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podvodníčka pripravila deväť žien o viac ako 700 eur.

Dunajská Streda 22. marca (TASR) - Policajný vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil 30-ročnú ženu zo zločinu podvodu. Za podvody na internetovom bazáre jej môže hroziť strata slobody na 3 až 10 rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Ženu usvedčujú z podvodov viaceré poškodené ženy, ktoré si od nej cez internetový bazár objednali tovar. Vo všetkých prípadoch požadovala predávajúca platbu aspoň z časti vopred. Cez e-mail doladili detaily objednávky a mladé ženy jej peniaze posielali priamo na účet. Po úhrade sa už objednaných bábik, stoličiek pre malé deti ani jedálenskej sady pre bábätká nedočkali," uviedla hovorkyňa. Predávajúca zmazala všetky inzeráty a s kupujúcimi prestala komunikovať. Deväť žien tak pripravila o viac ako 700 eur. Najvyššiu sumu za tovar uhradila 37-ročná zákazníčka, ktorá jej poslala na účet vyše 200 eur.

"Aj napriek tomu, že obvinená na bazári vystupovala pod viacerými menami, policajti ju stotožnili a obvinili. Žena je stíhaná na slobode," doplnila Linkešová.