Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

ZVRÁTENÉ: Za nútený sobáš maloletej dcéry mal otec dostať 3000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V tejto súvislosti už vyšetrovateľ predložil návrh na obžalobu voči trom občanom Slovenskej republiky za zločin obchodovania s ľuďmi.

Bratislava 21. januára (TASR) - Otec maloletého dievčaťa mal dostať za nútený sobáš svojej dcéry 3000 eur. V tejto súvislosti už vyšetrovateľ predložil návrh na obžalobu voči trom občanom Slovenskej republiky za zločin obchodovania s ľuďmi. Hrozí im trest odňatia slobody ne sedem až 12 rokov.

"Tomáš odovzdal svoju maloletú dcéru v roku 2017 v okrese Komárno ďalším obvineným osobám na účel núteného sobáša. Sobáš sa uskutočnil medzi maloletou dcérou a maloletým chlapcom," informovala polícia na sociálnej sieti. Doplnila, že maloletá sa musela presťahovať do spoločnej domácnosti a žiť spoločne s maloletým.

V domácnosti u obvinených musela podľa polície pomáhať s upratovaním a so starostlivosťou o ďalšie deti. Domácnosť nemohla opustiť a keď sa chcela vrátiť domov, zabránili jej v tom bitkou. Polícia doplnila, že s maloletým "manželom" musela pod hrozbou násilia a bitky viesť riadny "manželský život".

Pre citlivosť prípadu a v záujme ochrany maloletých pod 15 rokov polícia bližšie informácie k prípadu neposkytla. Návrh na obžalobu predložil vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície.