Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Polícia eviduje za 5 mesiacov 10 úmrtí na cestách Trenčianskeho kraja

Na archívnej z 5. júna 2022 snímka z dopravnej nehody, ktorá sa stala na Partizánskej ulici v Bánovciach nad Bebravou. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Od začiatku roka do konca mája sa najviac dopravných nehôd v TSK stalo v okrese Prievidza (138), najmenej v Myjavskom okrese (16).

Trenčín 15. júna (TASR) – Za prvých päť mesiacov tohto roka sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 418 dopravných nehôd. Zomrelo pri nich desať ľudí, 28 osôb utrpelo ťažké zranenia. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Počet dopravných nehôd v TSK sa medziročne zvýšil o 70, obetí bolo v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o štyri viac. O desať stúpol medziročne aj počet osôb, ktoré utrpeli ťažké zranenia.

Od začiatku roka do konca mája sa najviac dopravných nehôd v TSK stalo v okrese Prievidza (138), najmenej v Myjavskom okrese (16).

V 58 prípadoch boli vinníkmi dopravných nehôd osoby pod vplyvom alkoholu, čo predstavuje takmer 14 percent z celkového počtu dopravných nehôd v TSK. Najviac osôb pod vplyvom alkoholu spôsobilo za prvých päť mesiacov nehody v okrese Prievidza (17), iba v jednom prípade asistoval alkohol pri dopravnej nehode v okrese Myjava.