Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ZACHRÁNENÉ ÚSPORY: Policajti včas varovali dôchodkyňu pred podvodom

Na snímke policajti so seniorkou, ktorú stihli pred podvodom včas varovať. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti oslovili seniorku, keď vychádzala z priestorov banky.

Bratislava 27. januára (TASR) - Bratislavským policajtom sa v rámci preventívnej akcie podarilo zabrániť podvodu na 62-ročnej seniorke, ktorá tak neprišla o 9000 eur. Polícia v tejto súvislosti opätovne starších občanov vyzýva na opatrnosť a obozretnosť. Apeluje na nich, aby nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronicky kontaktujú a požadujú finančnú hotovosť či údaje k bankovým službám, a aby ich neposkytovali. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti oslovili seniorku v stredu (26. 1.) na autobusovej stanici Nivy, keď vychádzala z priestorov banky. V rámci preventívnej akcie ju informovali o prípadoch podvodov, ktorých počet sa v poslednom období zvyšuje. Počas komunikácie s nimi žena povedala, že ju telefonicky kontaktoval lekár z nemocnice a požiadal ju o zaslanie finančnej hotovosti, pretože jej syn mal spôsobiť dopravnú nehodu a v dôsledku zranenia nemôže hovoriť. Na konkrétny účet mala poslať 9000 eur na mimosúdne vyrovnanie, kontaktovať políciu jej údajný lekár zakázal.

"Seniorka zo strachu o svojho príbuzného išla do banky a vložila na toto číslo účtu finančnú hotovosť. Policajt seniorke vysvetlil, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou stala obeťou podvodu, a išiel spolu s ňou naspäť do pobočky banky. Zamestnancom ozrejmili situáciu a uvedenú transakciu zablokovali," priblížil Szeiff. Pre okamžité zablokovanie sa prevod peňazí nestihol dokončiť, seniorka tak neprišla o svoje životné úspory.