Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia začala kontroly, chce zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cieľom kontrol je v čo najväčšej miere zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom a postihovať páchateľov, ktorí na tejto trestnej činnosti profitujú.

Žilina 4. júla (TASR) – Žilinskí enviropolicajti začali kontrolovať prepravu dreva, úplnosť a správnosť potrebných dokladov a pôvod dreva. Polícia na sociálnej sieti informuje, že ide o začiatok systematických kontrol v oblasti, kde dlhú dobu dochádzalo k rozsiahlej trestnej činnosti nelegálnymi výrubmi a krádežami dreva.

"Cieľom kontrol je v čo najväčšej miere zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom a postihovať páchateľov, ktorí na tejto trestnej činnosti profitujú. Policajný zbor (PZ) žiada občanov, aby boli všímaví k podozrivým aktivitám v tejto oblasti a v prípade, že sú svedkom takejto činnosti, alebo o nej majú nejaké informácie, oznamovali ich polícii na číslo 158 alebo na e-mailovú adresu enviropolicia@minv.sk," uviedla polícia.

Kontroly vykonávajú enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia PZ v súčinnosti so Slovenskou lesnícko-drevárskou inšpekciou a policajtmi z Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.