Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Polícia začala trestné stíhanie v prípade odfúknutej strechy v Dubnici

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Strecha poškodila 21 automobilov.

Dubnica nad Váhom 17. augusta (TASR) – Strecha, ktorú v utorok (16. 8.) popoludní strhol vietor v areáli súkromnej spoločnosti v Dubnici nad Váhom, poškodila 21 automobilov. Trenčianski policajti začali trestné stíhanie za prečin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

"Polícia zistila, že pravdepodobne zlým technologickým postupom bola zrealizovaná montáž plechovej strešnej krytiny na zadnej hale miestnej firmy. Počas búrky sa časť plechovej strešnej krytiny odtrhla od strechy, čím poškodila kazetový strop haly. Odtrhla sa aj časť vzduchotechniky, následkom čoho zostala diera v kazetovom strope. Došlo k poškodeniu ďalších hál a aj viacerých osobných motorových vozidiel. Spolu až 21 vozidlám boli spôsobené rôzne mnohopočetné škrabance, ryhy, preliačiny, rozbitie sklených výplní, odtrhnutie jednotlivých vonkajší častí vozidla a podobne," informuje polícia.

Pri udalosti nedošlo k vážnemu zraneniu žiadnej osoby. Škody na majetku budú vysoké. Polícia na mieste vykonala obhliadku, ktorá trvala až do neskorých večerných hodín.