Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Popradčan ohrozoval nožom pracovníčku pumpy

Fotka z miesta činu. Foto: Polícia

Za využitia donucovacích prostriedkov ho následne príslušníci pohotovostného policajného útvaru Prešov zadržali.

Poprad 10. mája (TASR) - Na čerpacej stanici v Poprade 24-ročný muž nožom ohrozoval pracovníčku, polícia ho zadržala. O incidente, ktorý sa stal v stredu dve hodiny po polnoci, informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

"Popradčan násilím roztiahol uzamknuté posuvné dvere na budove stanice, vstúpil dovnútra a prešiel za predajný pult k pracovníčke. Žene priložil ku krku nôž a vyhrážal sa jej zabitím, v druhej ruke držal hrdlo od rozbitej fľaše," priblížila hovorkyňa. Na mieste incidentu zasahovalo niekoľko policajných hliadok, jeden z policajtov obvodného oddelenia Policajného zboru Poprad sa snažil mladého muža presvedčiť, aby sa vzdal. Za využitia donucovacích prostriedkov ho následne príslušníci pohotovostného policajného útvaru Prešov zadržali.

"Okresným popradským vyšetrovateľom je v prípade vedené trestné stíhanie vo veci zločinu obmedzovania osobnej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom nebezpečného vyhrážania sa a s trestným činom poškodzovania cudzej veci," dodala Ligdayová. Aby nedošlo k zmareniu vykonávaných procesných úkonov v trestnom konaní, k prípadu momentálne viac informácií polícia neposkytne.