Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V TRNAVE DÍLOVALI PERVITÍN: Polícia zadržala dvoch mužov

Snímka z drogovej razie, ktorú vykonali policajti Pohotovostného policajného útvaru Trnava 19. januára 2022. Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

Díleri si mali za gram pervitínu od užívateľov pýtať od 40 do 50 eur.

Trnava 21. januára (TASR) - Z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, sú obvinení 47-ročný Trnavčan a 45 ročný muž z okresu Trnava. Oboch mužov policajti zadržali pri drogovej razii v stredu (19. 1.), z distribúcie drog ich usvedčili aj osoby, ktoré drogy od nich kupovali. Informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Kriminalisti osoby sledovali už dlhšiu dobu. "Zadržali ich pri razii v meste Trnava a v obci Hrnčiarovce nad Parnou. Policajti zasahovali v dvoch bytoch na sídlisku Prednádražie a ďalší policajný tím zasahoval v rodinnom dome v Hrnčiarovciach. Pri prehliadke auta, ktoré používal starší muž, našli a zaistili plastové vrecko s pervitínom. Ďalšie drogy polícia zaistila v jednom z bytov," uviedla Linkešová.

Za gram pervitínu si mali od užívateľov pýtať od 40 do 50 eur. "Policajní experti predbežne vyhodnotili iba menšiu časť zaistených drog, z ktorých by sa dalo vyrobiť vyše 300 dávok. Celkové množstvo drog podľa zaistenej gramáže sa očakáva násobne vyššie," doplnila hovorkyňa.
Snímka z drogovej razie, ktorú vykonali policajti Pohotovostného policajného útvaru Trnava 19. januára 2022.
Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

Policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na podnet pre prokurátora, aby boli obaja stíhaní väzobne. Do rozhodnutia súdu zostávajú zadržaní v cele policajného zaistenia. Obom mužom hrozí odňatie slobody na desať až 15 rokov. Právna kvalifikácia sa môže, vzhľadom na výsledky kompletnej expertízy, ešte zmeniť a tresty zvýšiť.