Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia zadržala medzinárodne hľadaného podvodníka, skončil vo väzbe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pobytom v zahraničí sa úmyselne vyhýbal trestnému stíhaniu.

Košice/Ružomberok 12. novembra (TASR) – Košickí policajti zadržali muža obvineného z obzvlášť závažného zločinu podvodu. Na úteku bol od roku 2021 a bol na neho vydaný národný aj medzinárodný zatykač. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Obvinený od presne nezistenej doby koncom roka 2015 minimálne do konca roka 2019 podvodným spôsobom vylákal od troch osôb finančné prostriedky vo výške 1,35 milióna eur, ktoré im do dnešného dňa nevrátil.

Pobytom v zahraničí sa úmyselne vyhýbal trestnému stíhaniu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. V minulosti bol už osemkrát súdne trestaný pre majetkovú a inú trestnú činnosť a v jej páchaní pokračoval.

"Na Slovensko prišiel len nedávno na oslavy narodenín svojej matky, pričom aktívne vykonával opatrenia na to, aby utajil svoj pobyt v krajine. Policajti jeho pobyt vypátrali a obvineného zadržali," doplnila polícia.

Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Ružomberok žiadosť obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom zamietla a uznesením rozhodla o jeho vzatí do väzby.