Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia zadržala muža, ktorý mal založiť požiar na Záhradníckej ulici

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muž mal oheň založiť tým, že zapálil svoje oblečenie.

Bratislava 22. júna (TASR) - Policajti zadržali muža, ktorý je podozrivý zo založenia požiaru v opustenom objekte na Záhradníckej ulici v Bratislave. Oheň mal vo štvrtok ( 21.6.) popoludní založiť tým, že zapálil svoje oblečenie.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Petra Hrášková, 27-ročný muž z Púchova sa do rúk policajtov dostal vo štvrtok po 18. hodine, kedy spolu s hasičmi zasahovali na mieste požiaru. Našli ho v priestoroch, ktoré boli zachvátené ohňom.

Muž mal do objektu neoprávnene vniknúť pred dvomi dňami a vo štvrtok v podkrovnej časti budovy údajne zapálil časť svojho oblečenia, ktoré nemal na sebe. Oheň sa rozšíril na odpad, ktorý sa tu nachádzal a dym začal unikať cez poškodenú strechu objektu.

"Budova, v ktorej vznikol požiar, susedí so štvorposchodovým obytným domom. V prípade rozšírenia požiaru aj na túto budovu, by vznikla škoda minimálne 300.000 eur," dodala Hrášková. Pri kontrole vydal muž policajtom zápalky, ktoré mal pri sebe. Následne ho policajti predviedli na policajné oddelenie a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Poverený policajt začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.