Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia zadržala muža, ktorý nožom družke spôsobil ťažké zranenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Polícia útočníka obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu nebezpečného vyhrážania, vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Brzotín 29. mája (TASR) - V obci Brzotín v okrese Rožňava polícia v sobotu (27. 5.) zadržala 48-ročného muža, ktorý zaútočil na svoju družku a nožom jej spôsobil ťažké zranenia. Po útoku obrátil zbraň na seba a spôsobil si bodné poranenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa polície sa mal muž svojej družke opakovane vyhrážať zabitím a vulgárne jej nadávať už niekoľko mesiacov. V sobotu na ženu v jednom z rodinných domov v Brzotíne zaútočil nožom, pričom ju bodol do oblasti hrudníka a následne si sám spôsobil bodné poranenia. Na miesto udalosti boli privolaní záchranári i polícia.

"Vyslané policajné hliadky útočníka obmedzili na osobnej slobode bezprostredne po spáchaní tohto skutku, taktiež zaistili útočný predmet. Vzhľadom na spôsobené zranenia podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia. Žena skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici," priblížila Mésarová.

Polícia útočníka obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu nebezpečného vyhrážania, vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za skutky spáchané na chránenej osobe hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.