Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia zadržala občana Nemecka, ktorého hľadal Interpol

Interpol Foto: TASR/AP

Z dôvodu overenia totožnosti odobral mužovi policajný technik daktyloskopické otlačky.

Galanta 18. októbra (TASR) – Cudzinca hľadaného Interpolom zadržala v nedeľu (16. 10.) polícia v meste Sereď v okrese Trnava. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

V priestoroch autobusovej stanice nevedel 29-ročný občan Nemecka hodnoverne preukázať svoju totožnosť. "Hliadka mestskej polície preto žiadala o asistenciu policajtov. Neznámeho muža predviedli na policajnú stanicu. Pri sebe mal v čase predvedenia igelitku, v ktorej sa nachádzala vysušená zelená rastlina, ktorú policajti zaistili," uviedla Linkešová.

Z dôvodu overenia totožnosti odobral mužovi policajný technik daktyloskopické otlačky. "Totožnosť osoby potvrdili nakoniec nemecké úrady s tým, že ide o osobu hľadanú Interpolom pre viaceré násilné a majetkové trestné činy," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ ho na základe predbežných výsledkov expertízy obvinil z prechovávania drog. "Pri seba mal sušené rastliny konope, z ktorých by sa dalo vyrobiť približne 129 jednorazových dávok. Vyšetrovateľ zároveň podal návrh, aby bol cudzinec stíhaný väzobne. Podľa slovenskej legislatívy mu za nedovolené držanie a prechovávanie drog môže hroziť strata slobody na tri až sedem rokov. Do rozhodnutia súdu zostáva muž v cele policajného zaistenia," informovala Linkešová.